Машина за рециклирање шишиња за миленичиња и мала машина за рециклирање пластични сеопфатни упатства

2021-05-27

Кој е опсегот на примена на машината за рециклирање шишиња за миленичиња?

Намашина за рециклирање шишиња за миленичињае специјално дизајниран за режење, чистење, одделување на етикетата капа, сушење и пакување на користени шишиња ПЕТ и рециклирање на разни видови ПЕТ шишиња. Производствената линија се состои од уништувач и дробилка, спирален фидер, машина за пред перење, машина за обележување, вертикална машина за одводнување, итн. Целиот комплет на опрема е многу автоматизиран, мала потрошувачка на енергија, висока ефикасност, чист и ефикасно вртење на употребен PET шишиња во ПЕТ суровини за повеќекратна употреба.
Излезот е 500-2000 кг / ч според барањата на клиентот за различни отпадни материјали.

The most promising PET washing machine, the машина за рециклирање шишиња за миленичиња, is mainly used for processing waste mineral water bottles, beverage bottles, cola bottles, and other PET plastic bottles in daily life for regeneration and recycling.

Производната линија за рециклирање и чистење може да се подели на едноставна производна линија на наполнети и смачкани волнени снегулки, линија за производство на чистење на ладна вода и линија за производство на чиста снегулка за топла вода со висока температура Оваа производна линија може да направи снегулки од шишиња од материјал со кратки влакна, снегулки од 3Д шишиња и одделение на филаменти според различните процеси на третман. Снегулките од шишињата може да се користат при работа низводно за цртање на жици, обликување на инекции и плускавци.

машина за рециклирање шишиња за миленичиња


What is the Application scope of the машина за рециклирање шишиња за миленичиња?

Вклучувајќи отпадни шишиња ПЕТ, отпадни шишиња млеко (HDPE), разни отпадни пластични шишиња. Може ефикасно да се обележи, смачка и исчисти отпадните пластични шишиња и да ги претвори во пластични материјали што може да се користат повеќекратно.

Кои се предупредувањата на линијата за перење ПЕТ?
1.Дробење: Изберете ја соодветната дробилка (дробилката за присилна храна), прилагодете го растојанието помеѓу ножот и дното на екранот за да спречите премногу парчиња.
2.Главно перење: изберете ја опремата со функција за чистење и греење (главна машина за перење на спирален појас) и обезбедете време за перење; изберете соодветно средство за чистење за да се осигурате дека сите тврдоглави дамки се мијат.
3.Плакнење: Најдобро е да ја користите опремата за плакнење со чистење (спирална машина за плакнење) за да ги отстраните остатоците од дамките и детергентите понатаму;
4.Одводнување: Најдоброто е машина за одводнување на циклон, која заштедува електрична енергија и има висока стапка на одводнување.


Кои се карактеристиките на машините за рециклирање шишиња?

Висок степен на автоматизација, од дробење, пренесување, перење, плакнење, интеграција на одводнување, добар квалитет, висок излез.


Машини за рециклирање шишиња и мерки на претпазливост за безбедна употреба:

1.Не заборавајте да го исклучите напојувањето од струја кога машината не се користи.
2.Кога машината не е во употреба, премотајте ја лентата во корпата за складирање назад во лентата за ремени за да избегнете деформација во последователната употреба.
3.Ве молиме, не ја допирајте грејната плоча директно со вашите раце.
4.Не мијте ја машината со вода и не работете боси кога работното место е влажно.
5.За време на работата, не ставајте ги главата и рацете низ пистата на ременот.
6.Не лепете масло на површината на валјакот на ременот.
7.Ве молиме, потврдете го напојувањето што го користи машината и не вклучувајте погрешно напојување. Оваа машина прифаќа трифазен четирижичен систем - цветна жица за заземјување на нула жица, за заштита од истекување.
8.Не заменувајте ги деловите на машината по своја волја.
9.Главните делови треба често да се подмачкуваат со масло.

Мала машина за рециклирање на пластика, позната и како машина за чистење на лимови со маснотии, линија за чистење на отпадни пластики, дробење и чистење на полиестерски лимови околу 700 кг на час, степен на чистење од 96%, 98% сув степен, е идеална опрема за индивидуални претпријатија, семејства и така натаму.